Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar.

Du kan vara scout genom hela livet, faktum är att de allra allra flesta är, har någon gång varit, eller känner en scout.

Scouting förknippas med något positivt.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du bli och vara hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma och testa scouting!

Vi håller oftast till vid Templet på måndagar mellan 18.00-19.30

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer.

Är du 8-9 år?

Maria är avdelningsledare för Spårarna. Du kan ringa Maria på 073-950 49 11, helst mellan klockan 17-20 eller skicka ett mejl till sparare@vikascoutkar.se

Är du 10-11 år?

Fred är avdelningsledare för Upptäckarna. Du kan ringa Fred på 073-974 17 00, helst mellan klockan 17-20 eller skicka ett mejl till upptackare@vikascoutkar.se

Är du 12-14 år?

Linnéa är avdelningsledare för Äventyrarna. Du kan ringa Linnéa på 070-266 74 85, helst mellan klockan 17-20 eller skicka ett mejl till linnea.m@vikascoutkar.se

Är du 15-18 år?

Linnéa är avdelningsledare för Utmanarna. Du kan ringa Linnéa på 070-266 74 85, helst mellan klockan 17-20 eller skicka ett mejl till linnea.m@vikascoutkar.se

När du känner att det här är något för dej, och har provat ett par möten, så behöver vi få in lite uppgifter. Detta görs enklast via detta formulär.

Vuxen? Kolla här.